Höstterminen har tagit fart.

träningSå, då var vi här igen med nästan samma fenomen som händer i januari, gymmet är fullt av alla som gör come back i gymmet och de som tycker att de har lagt på sig lite för mycket under semesterns goda grillningar och fikor.

Det svåra är alltid att behålla alla nya medlemmar som börjar som har stora ambitioner för sin träning. Om du som läser är en av dem så har jag bara en sak att säga – ta det lugnt!

De flesta som aldrig har tränat tidigare börjar gå 5 gånger i veckan och ska sluta äta allt onyttigt samtidigt. Det är otroligt få personer som klarar av att göra så stora och så många förändringar på en gång.

Jag brukar säga att det räcker att de till en gång kommer en eller två gånger i veckan så att de får in detta till en vana och att det är någonting de ser fram emot. Sedan kan man lägga på fler dagar tills man kommer upp i det antalet som an vill träna.

Annars så händer det ungefär såhär. Man går till gymmet 5 dagar i veckan, har en ofantlig träningsvärk så att man knappt kan röra sig för man gör sånt man inte är van vid, man tycker att man gör väldigt stora uppoffringar med maten och så blir man besviken för att vågen inte har rört sig speciellt mycket efter två eller tre veckor av uppoffringar och ont i kroppen. Så därför slutar man för att man tycker att det är inte värt den tid och smärta som man känner när man ”ändå inte går ner något” och så sitter man där med fanta och chips i soffan igen.

Så jag säger det igen – ta det lugnt! Alla måste börja någonstans och om detta ska vara en hälsosam resa så måste kroppen, livssituationen och hjärnan få en chans att anpassa sig. Du har större chans att vidhålla en stor förändring om du implementerar förändringarna lite i taget.

Fråga också personalen på gymmet om råd och hur du kan göra om du är osäker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s